öka på mängden sambal oelek om du vill att d ska brinna i munn! Nu är grytan passligt stark, båda mina pojkar åt men dom drack nog en del vatten o hade fiskmunn rätt ofta XD
Servera med blomkålsris (riven blomkål, stekt i smör, salt o peppar).
Baligryta
Smör
500g kycklingfilé
1 lök, skivad
1 kinesisk vitlök, skivad
1 grön paprika, hackad
2-3 cm riven ingefära
1 msk red curry (Thai Santa Maria)
1 tsk gurkemeja
1 tsk sambal oelek
400 ml kokosmjölk
Salt o peppar
Sätt ugnen på 200 grader, lägg smör i bottnet på en ugnsform, lägg i kycklingen, salta o peppra. Stek i ugnen i ca 20min medan du lagar resten.
Fräs lök, vitlök o paprika i smör i en gryta. Låt kryddorna fräsa med en kort stund före du häller på kokosmjölken o låter d puttra ett tag.
Skär kycklingen i bitar o tillsätt den i grytan. Låt puttra ett litet tag till, iallafall tills kycklingen är färdig. Smak till med salt o peppar.
(Tycker du den är för tunn så kan du reda den med lite johannesbrödkjärnmjöl, d gjorde iallafall jag, typ 1 tsk.)
- Posted using BlogPress from my iPhone
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar