Om meg

Fullt arbetande 2 barns mamma med många järn i elden! Min LCHF/PALEO blogg: http://lchfiminvardag.blogspot.com/ Min bakblogg: http://sweetness4pleasure.blogspot.com/

søndag 24. juni 2012

Pavlova med Mascarponekräm o färska bär





En härligt somrig dessert! Enkel att laga o förtjusande god, denna borde räcka till säkert 10 pers åtminstone (så länge du inte har en styvsyster som äter upp halva ;)).

Pavlova
4 äggvitor
1krm salt
2,5dl sötning (gärna 1,5dl sukrin o 1dl splenda)
1tsk JBKM
1tsk bakpulver
1tsk vittvinsvinäger
ev. 0,5 tsk vaniljpulver, men d kan man strunta i om man inte har

Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa äggvitorna o saltet till styvt skum, tillsätt sötningen lite i taget o vispa till marängs (ca 5min).
Tillsätt resten av ingredienserna o vispa inn d. Placera marängen på en bakplåtspappersklädd plåt o lag en fördjupning i mitten så inte fyllningen rinner ut. Skruva ugnsgraderma ner till 150 grader o grädda i 1,5 h längst ner. Stäng sedan av ugnen o ha ugnsluckan på glänt tills marängbottnet har svalnat.

Mascarponekräm
500g mascarpone
2dl turkisk yoghurt
0,5tsk vaniljpulver
2-3msk sötning
1 lime, skal o saft från halva

Blanda allt med en slickepott o fyll marängbottnet med krämen. Garnera med massor av färska bär! O gärna lite gröna blad (mynta eller sitronmeliss) för utseendets skull.

Ät o njut <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar