Bakad Cheesecake med Hallongelé
Botten:
3 äggvitor
125g mandelmjöl
1dl Sukrimelis/florsocker (Eventuellt lite splenda/natreen eller annan sötning till, för att få ett sötare botten utan "Sukrinisningen" i munnen.)
Vispa vitor o sukrinmelis + sötning styvt. Vänd inn mandelmjölet. Bred ut i en bakplåtspapperskledd springform (ca 24cm) o stek i ugnen på 180 grader i 25min, längst ner. Låt svalna!
Fyllning 1:
500g färskost
0,6dl sötning
2 stora ägg
Mixa allt med handmixer tills d tjocknar. Häll över d kalla bottnet. Grädda i ugnen på 190 grader i ca 20min, mitt i. Låt kakan vila ca 15min.
Fyllning 2:
6dl römme/creme fraiche/turkisk yoghurt
0,6dl sötning
1 vaniljstång
Skrap ur fröna från vaniljstången o mixa allt tills tjocknat (inte själva stången!). Häll över kakan o grädda i ugnen på 250 grader i 10min, mitt i. (När du tar ut den är den IKKE fast, men den stälnar sen i kylen) Låt kakan svalna o ställ den sedan i kylen över natten.
Gelé:
4dl Fun Light Hallonsaft
6 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten, ca 5 min. Värm upp saften o smält ner gelatinet i den. Låt svalna o häll sedan över kakan, pynta gärna kakan med färska hallon före du häller på gelén. Låt stelna i kylen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar