Om meg

Fullt arbetande 2 barns mamma med många järn i elden! Min LCHF/PALEO blogg: http://lchfiminvardag.blogspot.com/ Min bakblogg: http://sweetness4pleasure.blogspot.com/

fredag 27. april 2012

Biff med bearnaisesås och rödlökskompott

Finns d en bättre start på helgen enn biff med bea?
Herr H köpte hem lövbiffar i dag o dom är ju snabbare enn snabbast att tillreda, så spara dom till sist (men ta ut dom i rumstemp gärna 1 timme före). Stek dom då snabbt i pannan med smör o olja, krydda med salt o peppar på båda sidor.





Börja med rödlökskompotten!
2msk olja
svartpeppar direkt från kvarnen
ca 1tsk torkad timjan
2 stora rödlökar (ca 200g)
2msk sötning
2msk balsamvinäger
2dl rödvin
salt och peppar
Värm olja, peppar o timjan i pannan. Fräs hastigt löken, tilsätt resten (förutom salt o peppar) o låt puttra på svag värme i ca 20 min. Rör om då o då. Salta o peppra.






Bearnaise
ca 1msk torkad dragon
2 finhackade schalottenlökar
1,5msk vitvinsvinäger
1,5msk vittvin
15 krossade vitpepparkorn
1msk vatten
3 äggulor
200g smält smör
salt o peppar
Reducera dragon, lök, vinäger, vin, vitpeppar o vatten tills d ungefär är en msk vätska kvar. Sila ner den i en värmetålig skål, skölj ur kastrullen, häll i vatten o värm vattnet tills d sjuder. Lägg skålen ovanpå o vispa i en gula i taget, använd ballongvisp. Vispa tills du tycker den har fått passlig konsistens (min blev åt d lite tjockare i dag), ta bort från värmen, häll försiktigt i smöret, men lämna bottengrumset kvar. Vispa hela tiden!! Salta o peppra, ät o njut :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar