Om meg

Fullt arbetande 2 barns mamma med många järn i elden! Min LCHF/PALEO blogg: http://lchfiminvardag.blogspot.com/ Min bakblogg: http://sweetness4pleasure.blogspot.com/

lørdag 11. februar 2012

Tryffeltårta på nötbotten

Låt tårtan bli rumstempererad före du äter, då är den bäst :)
Botten:
3 hårt vispade äggvitor
100g nötter (jag använder en nöt o mandelblandning från pirkka)
5 tsk stevia
1 msk smör, smält
Mal nötter i en blender, grovt. Blanda ihop (försiktigt), smält avsvalnat smör till sist. Bred ut i en smord springform (ca 25cm) med bakplåtspapper i bottnet. Grädda i 160 grader ca 35min, tills färgen är gyllen.
Choko:
150g mörk choko
150g sockerfri choko
200g smör
2 stora ägg
0,5 dl sukrin florsocker
Smält smör o choko tillsammans. Vispa ägg o socker ordentligt pösigt. Vänd ner lite av den avsvalnade chokon. Blanda sedan ner resten, försiktigt. Häll över d avsvalnade bottnet, grädda mitt i ugnen ca 10min i 170 grader. Låt kallna ca 1 timme före du häller på gelé.
Gelé:
3 dl hallon eller Jordgubbspure (hallon har mindre kolhydrater)
3 gelatinblad
Puré; koka upp en påse hallon eller en halv påse jordgubbar (frysta alltså), mosa med stavmixer. Häll i ett litermått o häll i vatten tills d är 3 dl.
Blötlägg gelatinet i ca 5min. Smält ner d i puréen, låt kallna helt före du häller över tårtan.
Låt kakan stå ca 4 timmar i kylen före du äter den.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar