Denna soppa går snabbt att laga o är mycket mättande!
Krämig fisksoppa med saffran
1 liten purjo, skivad
en halv kinesisk vitlök, hackad
1 pk saffran
1 tsk timian
1 tsk basilika
1 tsk salt
några drag med pepparkvarnen
4,5 dl vatten
1msk äppelcidervinäger
2 dl grädde
120g creme fraiche
1 påse sopprötter
300g sej
300g lax
Fräs purjo o vitlök i smör/olja. Lägg i kryddorna o fräs lite till. Ha sedan i resten, utom fisken. Låt puttra på i ca 10min. Släng i en påse med frysta sopprötter, puttra några min. Ha sedan i fisken (jag använde frysta kuber) o låt d puttra tills fisken är klar, typ 5 min.
För att dra ner på kolhydraterna kan du ersätta sopprötterna med tex blomkål/broccoli buketter!
Ät o njut!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar