Braziliansk Grillad Lax
4 laxfiléer
Marinad:
1 kinesisk vitlök
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
0,6 dl olivolja
0,6 dl torrt vitt vin
2 msk ketchup (sockerfri eller med mindre socker i)
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
0,6 dl färsk hackad persilja
Lägg laxen i en form. Ha alla marinadingredienserna i en blender, forutom persiljan, mixa till en slät puré. Ha sedan i persilja o kör ett varv. Häll marinaden över laxen o låt dra i en timmes tid.
Grilla sedan i ca 5 min på varje sida, kom ihåg att olja gallret du grillar på!
Kall sås
2 små burkar smetana (240g)
1,2 tsk sötning
1/2 tsk ättika
1/2 tsk citronsaft
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
smak till med salt o citronpeppar
Blanda allt o låt dra i kylen.
Grillad Sparris
8 sparris
maldonsalt
citronsaft
Bryt av ändan på sparrisen o skala den.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 1-2min.
Lägg dom i kallt vattenbad, grilla dom sedan ca 1min när fisken är färdig.
Lägg dom i en form o strö maldonsalt över, pressa också citronsaft över dom.
(glömde bort att fota, så här ser ni min halvätna portion :p, sorry!)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar