Inget avanserat;
Ytterfilé i ugn
Hyvla smör med osthyveln o la i bottnet på en ugnsfast form. Krydda smöret med lite flingsalt, peppar o Whorcestershiresås. Lägg grisen ovanpå. Hyvla lite smör på den å, krydda på samma sätt. Inn i ugnen tills den är klar. Packa genast inn den i folie så den inte blir torr!
Spadet från grisen sparar du.
Svampsås
Rensa din svamp (här blev d trattisar) o koka ut vätskan. Släng i lite smör o häll sedan på grädde. Hårdkoka ett litet tag, häll i grisspadet o smaka eventuellt till med mer kryddor. Låt koka tills önskad konsistens.
Blomkålgratäng
Dela blomkålen i mindre buketter o lägg dom i en ugnsfast form. Häll över grädde o blanda inn riven vitlök. Salta o peppra. Strö över riven ost, jag använde i dag gräddost o parmesan då d var d jag hadde i kylen.
Supergott så här på en vanlig tisdag! Nästan så man borde ha laga den på en söndag istället, riktig söndagsmiddag eller bjudmat det här :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar